четвртак, 17. септембар 2015.

ONI DOLAZE

I ovde će i da ostati


Zaboravite 11. septembar, cunami, Šarli Ebdo. Imamo novu temu koja preti da sagori internet.

Emigranti. Azilanti. Velika seoba naroda. Kako vam drago.

Reka izbeglica, ograda, vojska, policija, prevrnuti čamci.

Svi imaju mišljenje. Mišljenja su različita. Jedni ih se plaše, drugi ih sažaljevaju. I jedni i drugi konstatuju da je to veliki problem. Fotografija utopljenog trogodišnjeg deteta kruži internetom.

Treba da ih prihvatimo. Ne treba da ih prihvatimo. Evropa je fašistoidna. Evropa radi kako treba. Mi radimo kako treba. Mi radimo kako ne treba.

Svi se nešto razumeju u posledice i šta sa tim ljudima, a niko ne analizira kako je sve počelo. Niti zašto se sve ovo dešava.

Da bismo se time pozabavili, moramo da se vratimo par godina unazad. U naletu sveopšteg „samoosvešćivanja” po severnoafričkim zemljama, SAD feat. CIA započeli su projekat zvani „arapsko proleće”. Redom su padali tirani i autokrate u Tunisu, Libiji (Gadafi), Egiptu (Mubarak). Rušili su ih američki lokalni saveznici sleš Al-kaida. Ona ista Al-kaida koja je organizovala 11. septembar i ratovala po Avganistanima i Iracima protiv SAD i njenih saveznika. A kako ni Al-kaida nije uspela da obori režim Al-Asada u Siriji, još crnji mrak se ponudio da to odradi za Jenkije. A jedino crnje od profesionalnih terorista su profesionalni islamski fanatici koji žele da zavedu šerijat ne samo po Bliskom istoku, nego i u celom svetu. Oni što seku glave nemuslimanima, ruše starovekovne hramove, kamenuju žene zbog preljube i bacaju pedere sa zgrada.

Islamska država.

Najautokratskiji režim trenutno na planeti.

Američki saveznici. Američko čedo. Pušteno sa lanca da se ugnezdi u srce Bliskog istoka i odatle pusti pipke sve do Libije i Jemena.

I sve bi se to tolerisalo da ID nije odlučila da postane samoodrživa otimanjem naftnih bušotina i naftovoda. Seci glave u prajmtajmu, ali mojne mi diraš crno zlato. To smeju samo „Teksako”, „Britiš petroleum”, „Šel” i još par probranih kompanija.

Tako preko noći, ID postaje najomraženija država na svetu i meta danonoćnih napada Amerikanaca i njenih podguznih evropskih saveznika. Ali, ne lezi vraže, ID je infiltriran duboko u sam arapski plebs. Dobar deo tog arapskog plebsa zapravo i podržava ono što oni rade. Prkošenje Americi i Zapadu. Zavođenje religijske discipline. Prodaja nafte bez posrednika.

ID napreduje. Osvaja teritorije. Rasteruje stanovništvo opakom reputacijom, a nju stiče maksimalnim eksploatisanjem TV-a i interneta. I tu dolazimo do problema koji opterećuje Evropu ovih meseci, a sa njom čak i nas, globalno beznačajan narod. Srbe.

Izbeglice.

Sa širenjem ratnog požara koji nema nameru da se stiša, raste i broj onih koji napuštaju svoje domove i rodne grude. Sirijci i Iračani beže u Jordan, Liban i Tursku. Ali se tu ne zaustavljaju. Nastavljaju dalje, do obala Sredozemnog mora. Preplivavaju u Grčku, hrle u Makedoniju, tutnje kroz Srbiju. Da, i kroz Srbiju. Ne staju čak ni tu, ni u Mađarskoj. Gađaju 4 zemlje od čitave Evrope.

Nemačku, Švedsku, Holandiju i Englesku.

Cela Evropa je u panici. Šengen puca kao mehur od sapunice, pojavljuju se ozbiljne pukotine u samoj EU. Oni koji su izazvali haos na Bliskom istoku su ili bezbedno ušuškani iza Atlantika (SAD, Engleska) ili žele ravnomernu raspodelu novopristiglih neželjenih gostiju. Zemlje koje nisu učestvovale u kreaciji i podršci „arapskog proleća” to ne žele. Mađarska. Slovačka. Češka. Rumunija. Neke od njih iskazuju i otvoreno fašističke stavove.

Institucija ljudskih prava i prava na azil se raspada u paramparčad.

Evropa (još) ne gori, ali se davi. A izbeglice pristižu. U hiljadama. U Turskoj ih je nekoliko miliona. Niko ne želi da ih primi, da im ponudi da se zadrže. Oni hrle napred. Ka svom cilju. Ne odustaju, čak i ako na tom putu rizikuju svoje živote.

Najveća seoba modernog sveta je u toku.

Ko je jedini zadovoljan ovim razvojem događaja?

Amerikanci? Ravnodušni. Njima je igranje ratovima, narodima i državama postalo rutina.

Englezi? Zabrinuti, ali još uvek bezbrižni. Lamanš je olujni tesnac, a ide zima. Tunel se da kontrolisati.

Ostatak EU je u agoniji.

Rusi? Odahnuli su malo zbog izmeštanja Ukrajine iz fokusa, ali centralnoazijske muslimanske države mogu biti sledeća meta izbeglica.

Malecni Srbi se nadaju da se granice neće zatvoriti i da će naša kuća pored puta ostati samo naša.

Izbeglice nikako ne mogu biti srećne, ne posle svega što preživljavaju na tom paklenom putu. Sirijcima i Iračanima je sve bolje od ratnog pakla iz kojeg beže. Pakistanci se nadaju boljem poslu i životu u Evropi, iako se kod njih ne ratuje. Baš kao ni kod Avganistanaca, barem ne zvanično. Tamo su već izvršene demokratske promene i tamo bi već trebalo da je stiglo blagostanje, ali Bože moj, bolje Evropa na grani, nego avganistanski vrabac u musavoj i gladnoj ruci.

Ne, čak ni oni ne mogu biti srećni ovime što se dešava i nalaženju posla na crno u nekoj od zemalja koja ih ne želi.

Ovim egzodusom, ovim jezivim stampedom, zadovoljan je samo jedan, sada već globalni igrač.

Islamska država.

Sa jedne strane, željena teritorija se čisti od neposlušnih i potencijalno vojno sposobnih muškaraca i njihovih porodica. Sa druge, egzodus se odigrava bez ikakve kontrole i mogućnost infiltracije je ogromna. „Spavači” u hiljadama ulaze među izbeglice. „Ćelije” se formiraju svuda po Evropi dok se muslimanski živalj naseljava van svog uobičajenog prebivališta. Izbeglice se posle svega doživljenog i preživljenog sigurno neće vratiti tamo odakle su pošle. Možda neće baš svi dobaciti do željenih protestantskih destinacija, ali će se zadržati barem po Istočnoj i Centralnoj Evropi, Srbiji, Makedoniji. Tamo će se povezati sa tamošnjim muslimanima. Formirati zatvorene zajednice. Širiti islamski način života. Ne baš šerijat, ali ni zabrađene žene koje ne smeju da se školuju, voze ili gledaju muškarce nisu loše, baš kao ni tempirana demografska bomba, radikalni postovi, odricanja i opšta netolerancija prema drugim religijama, običajima i narodima. A sve to pod plaštom poštovanja ljudskih prava. Pokoravanje Evrope bez ispaljenog metka, njenim oružjem. Podmuklo. Velemajstorski. Za poštovanje.

Evropa je uhvaćena nespremna i platiće cenu slepom praćenju američkog „Velikog brata”. Evropa će morati da sruši upravo one vrednosti na kojima je sazdana da bi zaustavila ovaj plan.

Plan.

Da, plan. Savršeni plan Islamske države da potpuno zavlada Bliskim istokom istovremeno unoseći nemir duboko u redove svojih neprijatelja i svih državica i narodića koji joj se nađu na putu.

Ako ih NATO koalicija napadne na domaćem terenu, kriće se među civilima i štititi strahom Zapadnjaka od negativnog medijskog odijuma kolateralnih žrtava.
Ako krenu da gube na Bliskom istoku, aktiviraće „spavače” i „ćelije” i dezintegrisati liniju fronta, šireći je na čitavu Evropu (vidi pod: Šarli Ebdo).

A za sve to vreme, milioni prognanih će se naseljavati tamo gde ih nikada nije bilo, množiti se i na duge staze stvarati uporište među hrišćanima, maksimalno iskorišćavajući empatiju običnog Evropljanima i privilegije koje naša civilizacija pruža.

Možda je sve ovo govor mržnje. A možda je i govor razuma. Kako god, vreme će biti jedini sudija, baš kao i u slučajevima Bosne i Kosova, da ne idemo dalje i dublje u nama itekako poznatu prošlost.

Jedino izvesno je da oni dolaze. I da će ovde i ostati.


SLIČNE TEME:
JE SUIS UN HOMME





1 коментар: